سه شنبه، 9 اردیبهشت 1404
ایده خبر » اقتصادی » گلستان و ظرفیت‌های سرمایه گذاری گردشگری| زیبایی خفته پشت سد مجوزها

گلستان و ظرفیت‌های سرمایه گذاری گردشگری| زیبایی خفته پشت سد مجوزها

کد خبر: 19715

گرگان- برخی کارشناسان معتقد هستند که گلستان در حوزه گردشگری سال‌ها عقب‌تر از استان‌های دیگر شمالی است و تا زمانی که زیرساخت‌ها مهیا نشود نمی‌توانیم به آینده امیدوار باشیم.

هنگامه خاندوزی، بازار؛ گلستان با داشتن جنگل، مرتع، دریا و کویر به لحاظ جاذبه های گردشگری مانند یک ایران کوچک است، اما با همه این ظرفیت ها در این حوزه چندان موفق نبوده و اگر چه مسئولان این استان تاکید بر توسعه گردشگری دارند اما متاسفانه تاکنون این مهم محقق نشده و سهم گلستان در جذب گردشگر بسیار ناچیز است.

استاندار گلستان در فروردین ماه سفری به استان مازندران داشت تا ببیند آنها چه کردند که در جذب گردشگر بسیار موفق تر از ما هستند. یکی از مسائلی که در این بازدید به آن رسیدند تفاوت در اجرای قانون در عرصه های منابع طبیعی این دو استان بوده است، قانون هر چقدر برای مازندران ساده گرفته در گلستان به سرسختی اجرا می شود و قوانین محیط زیست و منابع طبیعی در گلستان اجازه اجرای بسیاری از پروژه ها را به سرمایه گذاران این استان نداده در حالی که همین طرح ها بدون رعایت این الزامات در استان مازندران اجرایی و به بهره برداری رسیده و سال هاست از اقتصاد گردشگری بهره مند می شوند.

مسیر طولانی اخذ مجوزها و استعلامات

یک سرمایه گذار حوزه گردشگری که هم در گلستان و هم مازندران پروژه های گردشگری را به اجرا رسانده در خصوص عدم تحقق پروژه های گردشگری در عرصه های منابع طبیعی به دو اصل اشاره کرد. یکی نبود زیرساخت های لازم مانند جاده، انرژی، آب، حمل و نقل، فناوری و دیگر مسائل و دیگری مسیر طولانی گرفتن استعلام و مجوزات لازم در پروژه‌ها.

یک سرمایه گذار: از پشت میز نشینی هیچ مشکلی حل نخواهد شد و مسئولان و کارشناسان باید از ظرفیت های گردشگری دنیا بازدید داشته باشند

سید کاظم مفیدی افزود: مسئولان در گلستان تقلای زیادی دارند اما تا زمانی که زیرساخت ها مهیا نشود هیچ پروژه ای به نتیجه نخواهد رسید لذا کشورهایی مانند مالزی که در طبیعت گردی حرف اول را می زنند از منابع طبیعی استفاده درستی کرده اند و زیرساخت های گردشگری نیز برای گردشگران و خانواده های آنها مهیا شده است.

وی با اشاره به اینکه در کشور ما ضعف ها و مشکلات زیادی وجود دارد، خاطرنشان کرد: در این حوزه گلستان با مازندران فاصله معناداری دارد و بنظر من ۶۰ سال عقب تر از مازندران هستیم باید گفت در گلستان اقدام شاخصی انجام نشده است، اما در مازندران به دلیل مهیا بودن زیر ساخت نیاز به تبلیغات در حوزه گردشگری ندارد و مردم استقبال می کنند.

گلستان و ظرفیت‌های سرمایه گذاری گردشگری| زیبایی خفته پشت سد مجوزها

مسئولان سماجت بیشتری به خرج دهند

این کارشناس با بیان اینکه استاندار گلستان باید در خصوص تسهیل سرمایه گذاری در عرصه های منابع طبیعی و اخذ مجوزات باید سماجت بیشتری داشته باشد، گفت: ما شاهد عقبماندگی زیادی هستیم به عنوان مثال در حال حاضر مازندران سه تله کابین دارد ولی ۱۸ سال است که در گلستان در خصوص ایجاد تله کابین در حال تصمیم گیری هستند اما به نتیجه ای نرسیده است.

نماینده آزادشهر و رامیان: در گلستان هر اقدامی توسعه ای خواست به سرانجام برسد محیط زیست جلوی آن را می گیرد

مفیدی بیان کرد: از پشت میز نشینی هیچ مشکلی حل نخواهد شد و مسئولان و کارشناسان باید از ظرفیت های گردشگری دنیا بازدید داشته باشند و توسعه را لمس کنند تا بتوانند در این خصوص بهتر تصمیم بگیرند البته اراده خوبی در استان در خصوص توسعه گردشگری وجود دارد اما نیاز به همت بیشتری برای اجرا دارد.

محیط زیست در گلستان محیط ایست است

نماینده مردم آزادشهر و رامیان در م نیز در جلسه کمیسیون کشاورزی با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور با گلایه مندی از وضعیت اجرای طرح های گردشگری در گلستان گفت: عمق فاجعه در گلستان بسیار است و من در جنگل سرسبز و جنگل آبی به یاد شما نمی افتم، من در قبرستان سیاهی به یاد شما می افتم که در سال ده ها جوان استان در زیر آوار معادن دفن می شوند.

جمشید قائم مقام اظهار کرد: در گلستان هر اقدامی توسعه ای خواست به سرانجام برسد محیط زیست جلوی آن را می گیرد و هیچ کار بزرگ توسعه ای در این استان انجام نشده است همچنین دو دهه درگیر احداث طرح توسعه آشوراده هستیم اما محیط زیست اجازه نمی دهد، پروژه تله کابین در گیلان و مازندران اجرایی شد اما در گلستان جرم شد همچنین محیط زیست مانع تمام اقدامات توسعه ای و گردشگری گلستان است در حالی که اگر قانون است باید در همه جای کشور یکسان باشد و چرا این قانون فقط در گلستان باید اجرایی شود؟!

وی افزود: گلستان مهد رعایت قانون است آن هم قانونی که سبب شده جوانان این استان به دلیل نداشتن شغل در معادن و جاده های دیگر استان ها مشغول به کار شوند و در هر هفته شاهد فوت این جوانان در جاده و معدن باشیم و از کسی صدای در نمی آید؟!

گلستان و ظرفیت‌های سرمایه گذاری گردشگری| زیبایی خفته پشت سد مجوزها

گلستان مهد رعایت قانون شده است

حرف های این نماینده مجلس نشان از فقر گلستان در کنار همه ظرفیت ها داشت، متاسفانه عده ای به بهانه طرفداری از محیط زیست باعث فقیر ماندن گلستان شدند و همین مساله سبب شده امروزه در عرصه های منابع طبیعی با چالش قاچاق چوپ، تعرض به عرصه های منابع طبیعی و قطع درختان کهن مانند سرخدار مواجه شویم و هیچ کس نیز مسئولیت این تجاوز به عرصه منابع طبیعی را نمی پذیرد و در جواب این تخلفات فقط می شنویم که بودجه و اعتبارات برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی محدود است.

رئیس اداره جنگلداری و آبخیزداری منابع طبیعی گلستان در خصوص عدم اجرای پروژه های گردشگری در گلستان گفت: قانونگذار در ماده ۳۶ قانون برنامه پنج ساله هفتم، سازمان منابع طبیعی کشور را مکلف به حفظ احیا و توسعه جنگل در چارچوب طرح مدیریت پایدار کرده است.

رئیس اداره جنگلداری گلستان: در اجرای طرح های گردشگری تاکید ما بیشتر بر حفاظت از منابع طبیعی است

امین کیا اظهار کرد: جنگل داری نوین، هرگونه بهره برداری چوبی از جنگل و درختان جنگلی را ممنوع کرده است. بر همین اساس ما به دنبال طرح مدیریت پایدار جنگل مبتنی بر حفظ و پایداری اکو سیستم های جنگلی و استفاده چند منظوره از جنگل هستیم. در این طرح با دیدگاهی چند منظوره در مدیریت پهنه جنگل پس از بررسی و تعیین توان اکولوژیکی حوزه از دیگر ظرفیت های منابع طبیعی بهره مند می شویم‌.

طرح‌های مدیریت پایدار در حوزه‌های آبخیز و جنگل‌های گلستان

رئیس اداره جنگلداری و آبخیزداری منابع طبیعی گلستان با بیان اینکه طرح های مدیریت پایدار را در هفت حوزه آبخیزداری و جنگل های استان گلستان در دست بررسی قرار دادیم، تاکید کرد: شعار سازمانی منابع طبیعی، حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری است، لذا قانونگذار در ماده ۳۶به بهره برداری اشاره کرده اما به نحوی به حفظ احیا و توسعه جنگل بیشتر تاکید دارد. به همین منظور تلاش داریم در جنگل داری نوین، طرح مدیریت پایدار جنگل را ارائه دهیم.

امین کیا با اشاره به اینکه در اجرای طرح های گردشگری تاکید ما بیشتر بر حفاظت از منابع طبیعی است، خاطرنشان کرد: حوزه آبخیز را نباید به بهره وری از چوب گره بزنیم و از ظرفیت های گردشگری در بستر امن استفاده کنیم که این مساله نیازمند مطالعه و استفاده از مشاوران مجرب در این حوزه است. البته قانون نیز این اجازه را داده به دلیل جلوگیری از بهروری چوبی این طرح ها را در عرصه های منابع طبیعی اجرا کنیم.

وی یاد آور شد: طرح های پایلوت جنگلداری اجتماعی را با هدف مهار و کاهش تخریب و تصرفات غیر قانونی در نظر گرفتیم. ما به دنبال این هستیم که با مطالعه طرح ها و با استفاده از شرکت های دانش بنیان اقدامات موثر برای حفاظت و استفاده از ظرفیت ها برای توسعه گردشگری استفاده کنیم.

اگر چه وی آماری از طرح های اجرا شده و یا در دست اجرای گلستان در بستر منابع طبیعی نداشت اما بر این مساله اشاره کرد که «از طرح های پیشنهادی که برای توسعه وجود دارد استقبال خواهیم کرد.» آنچه مسلم است توسعه گردشگری گلستان با استفاده از ظرفیت ها در عرصه های منابع طبیعی گره خورده و متاسفانه اکثر سرمایه گذاران در ابتدای شروع کار با مانع بزرگ تاخیر و عدم اخذ مجوزات از دستگاه های مربوطه روبه رو می شوند که همین مساله سبب شده استقبال سرمایه گذاران برای اجرای طرح های گردشگری به سختی انجام شود.

منبع: tahlilbazaar-337950

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید